Wandeltherapie

 Hou je niet zo van een face-to-face gesprek? Ben je graag in de natuur? Wandel je bovendien ook graag? Dan is wandeltherapie zeker iets voor jou!

 

We trekken het bos of de velden in en laten ons omringen door het natuurschoon in plaats van de vier muren van een therapieruimte. Ben je niet echt een fervente wandelaar of in topconditie? Prima. Calorieën verbranden en stappen tellen, is dan ook niet de bedoeling van wandeltherapie. Wat wél de bedoeling is, is een gesprek in beweging, in de buitenlucht. Onze voeten geven het ritme aan. Zuurstof voedt ons lichaam en brengt een frisse kijk op de zaken.

 

Hoe gaat het in zijn werk?
Tijdens een eerste kennismakingsgesprek in de praktijkruimte overlopen we de hulpvraag en praktische details. Vanaf dan treffen we elkaar aan het startpunt van een wandelroute. Een sessie duurt anderhalf uur. Daarbij mag je rekenen op ongeveer een uurtje stappen, de rest van de tijd wordt ingevuld met reflectiemomenten. Bij het wandelen nemen we elkaars tempo aan en focussen we op onze ademhaling en de omgeving. Wandeltherapie zorgt ervoor dat de twee hersenhelften in evenwicht blijven, ideaal voor de denker of piekeraar die meer in zijn hoofd zit dan in het nu. Bij wandeltherapie zoeken we de kracht op van de natuur om ons heen als stille getuige in het therapieproces.

 

Praktisch

Een wandeling kan zowel bij zon als regen doorgaan. Neem zeker goede stapschoenen mee en eventueel een regenjas of zonnebril (best geen paraplu). Op de weg hoef je niet te letten, die hou ik voor je bij. Een wandelsessie kost 80€ voor anderhalf uur, enkel cash te betalen. De wandelingen gaan steeds door in Diest en omstreken. Eventueel kan in overleg een andere locatie gezocht worden. Bij de nieuwsberichten en op de Facebookpagina worden regelmatig nieuwe wandellocaties aangekondigd.